Referenser

…och fina uppskattande ord.

Jag var god man till en multisjuk man som gick bort i nyligen. Han bodde på ett kommunalt boende inne i Stockholm. Anledningen till att jag valde boendet var den fina utsikten över Stockholm samt att det låg vid en fin promenadväg vid Karlbergs kanal samt nära stadshuskajen med dess skärgårdsbåtar. Tyvärr fick K aldrig komma ut med hjälp av personalen trots mina önskemål. Tack och lov hade jag hört talas om Bettina och anlitade henne. Hon blev hans ljuspunkt som skänkte livskvalitet och glädje hans sista halvår i livet. Med Bettina fick han komma ut, känna vinden mot kinden, se båtar och människor. Bli behandlad och bekräftad som den person och man han var bakom sin sjukdom. 

Lena Elisabeth

”Bettina har blivit ett fantastiskt nytillskott och en energikick i min pappas liv. Pappa är 94 och rullstolsbunden men har ett intakt intellekt och behöver så väl den stimulans som träffarna med Bettina ger honom. Han, och vi barn, uppskattar hennes insatser för pappa enormt mycket och är så glada att hon kommit in i hans liv och förgyller det på det sätt hon gör. Pappa säger alltid att han har såå trevligt med Bettina och hon har verkligen en fantastisk förmåga att underhålla och umgås med äldre personer och få dem att känna sig levande, pigga och ”unga på nytt”.

Gunilla Julin

Nu går vi, tjing!

När man som jag bor långt borta så känns det viktigt att ha någon som Bettina, som jag vet är mån om min mamma och som även håller kontakten med mig och berättar.
Bettina fungerar lite som en stand-in och ger min mamma den tid och uppmärksamhet som jag själv tyvärr inte har möjlighet till.

Ann-Sofie, Margaretas dotter

 

Under tio träffar har Bettina kommit till servicehuset där jag arbetar som aktivitetspedagog och berättat om Stockholmskonstnärer och om Stockholms historia. Deltagarna som är personer över 65 år har fått varit delaktiga i att önska konstnärer och historieämne. Med entusiasm och engagemang tar Bettina med oss på en resa i Stockholms spännande värld.
Hennes föreläsningar har väckt minnen av ett Stockholm upplevt från barn och ungdomsåren. Hon har även väckt nyfikenhet och intresse kring en historie- och konstnärsrik stad.
 
Boel Thunell, aktivitetspedagog, Fridhemmets Servicehus
 

“Varmt uppskattad bland våra äldre, fungerar som ett komplement till övriga aktiviteter med promenader, högläsning och sällskap tillsammans med övrig personal. Engagerad, pålitlig, och mycket omtyckt. Sätter lite fart, sprider glädje och inspirerar, med stor omsorg och respekt. Vi gör uppföljande utvärderingar och märker att Bettinas närvaro, skapar mervärde hos och för våra boende.” 

Ana-Maria Estrella,  fd. Enhetschef på Rosendalsgården

https://www.facebook.com/www.rosendalsgardenhuddinge.se/

 

Bettina har varit min kollega i många år och vi känner varandra väl. Hon är en av de varmaste personerna som jag känner, ödmjuk och lyhörd inför människors behov och vill alltid göra det lilla extra så att kunden ska känna sig nöjd.  Vi har jobbat ihop och tagit emot människor med olika typer av psykisk ohälsa och Bettina har alltid sett till att de känt sig trygga och välkomna, har avdramatiserat  många svåra situationer  och gjort att personen aldrig förlorat sin värdighet. Som kollega är hon öppen och rolig med en unik personlighet.  Hon är en underbar person! 

 Jelena Almazan,  Leg. psykolog, PBM

 

Bettina sprider harmoni och förtroende, är lugn och inkännande. Och mycket professionell. Ger också hopp och inspiration.

Susanne Sparre, Specialist i allmänmedicin Capio Vårdcentral

 

    cropped-Promenadsällskapet-Walkie-Talkie-LOGOTYPE.jpg

Vi har inte tid att ha bråttom– vi har bara tid för dig.

EnglishSwedish