Referenser

och fina uppskattande ord

 

”Bettina har blivit ett fantastiskt nytillskott och en energikick i min pappas liv. Pappa är 96 och rullstolsbunden men har ett intakt intellekt och behöver så väl den stimulans som träffarna med Bettina ger honom. Han, och vi barn, uppskattar hennes insatser för pappa enormt mycket och är så glada att hon kommit in i hans liv och förgyller det på det sätt hon gör. Pappa säger alltid att han har såå trevligt med Bettina och hon har verkligen en fantastisk förmåga att underhålla och umgås med äldre personer och få dem att känna sig levande, pigga och ”unga på nytt”.

Gunilla 

 

 

När man som jag bor långt borta så känns det viktigt att ha någon som Bettina, som jag vet är mån om min mamma och som även håller kontakten med mig och berättar. Bettina fungerar lite som en stand-in och ger min mamma den tid och uppmärksamhet som jag själv tyvärr inte har möjlighet till. Genom åren har vi fått många bilder och framför allt filmer då vi både sett och hört hur vår mamma mår och har det dagligen.  Fina minnen för oss att ha kvar.

Ann-Sofie, Margaretas dotter

 

 
 

Jag var god man till en multisjuk man som gick bort i nyligen. Han bodde på ett kommunalt boende inne i Stockholm. Anledningen till att jag valde boendet var den fina utsikten över Stockholm samt att det låg vid en fin promenadväg vid Karlbergs kanal samt nära Stadshuskajen med dess skärgårdsbåtar. Tyvärr fick K aldrig komma ut med hjälp av personalen trots mina önskemål. Tack och lov hade jag hört talas om Bettina och anlitade henne. Hon blev hans ljuspunkt som skänkte livskvalitet och glädje hans sista halvår i livet. Med Bettina fick han komma ut, känna vinden mot kinden, se båtar och människor. Bli behandlad och bekräftad som den person och man han var bakom sin sjukdom. 

Lena Elisabeth.