För äldreboenden

Promenadsällskapet Walkie Talkie  vill vara ett viktigt redskap för våra äldre och fungerar idag som ett komplement för många äldreboenden. I en värld som är i ständig förändring och med en äldreomsorg som förändras med den likaså.  Jag går ut med alla de som behöver en daglig promenad. En promenad om dagen är den bästa medicinen. Med  värme i armkrok.  Närheten, samtalet och stunden tillsammans ökar våra äldres livskvalitet. Den ena dagen behöver inte längre bli den andra lik. Jag har alltid haft ett stort engagemang för Sveriges seniorer och har nu en lång gedigen erfarenhet att vårda äldre psykiska och fysiska hälsa, då dessa leaf-dark  ju alltid går hand i hand.  Inget skänker mig mer glädje än att göra någon glad. Om så bara för stunden, om minnet sviker. När minnet sviker så minns hjärtat, den känsla av värme det kände nyss. Kommer man i håg hur dagen varit, är det trevliga tankar som håller en sällskap innan lampan släcks för natten.

 

Hur har ni det på äldreboendet, är det något som fattas som skulle göra att det kändes extra bra just i dag? Hinns alla med? Hur många är ensamma inne på sin rum, finns det tid för promenader, högläsning och samtal? Att känna sig viktig, behövs och sedd är universal känsla oavsett ålder. Vi erbjuder stimulans i form av: promenader, högläsning, dans och sång samt trivsamma och engagerande, föreläsningar i  svensk konst och historia.  Allt serverat med mycket humor, omtanke, respekt och värme. Allt går att skräddarsys, så att det finns något som passar alla.      

Det är så viktigt att få skratta!

Alla har vi varit unga och alla blir vi gamla. Det är något vi alltid tänker på i mötet med våra seniorer. Tillsammans med Promenadsällskapet Walkie Talkie kan du göra en verklig skillnad för de äldre som bor på  just ditt äldreboende, senior eller trygghetsboende. Att kunna ta del av omvärlden, är något som många äldre efterfrågar. Det handlar om välbefinnande och känsla av livskvalitet

Den lilla bilden är på Rosendalsgården i Huddinge, och det är dags för promenad. Från Rosendalsgården Facebooksida 2016.

 

cropped-Liten-Promenadsällskapet-Walkie-Talkie-LOGOTYPE.jpg

Vi har inte tid att ha bråttom- vi har bara tid för dig.

Bettina Stewart Billgren, Promenadsällskapet Walkie Talkie  Twitter                                                                   

EnglishSwedish