En trofast vän

Att bli ihågkommen och aldrig glömd är att fortsätta vara älskad.

 

Promenadsällskapet Walkie Talkie vill gärna sätta guldkant på din tillvaro och sprida glädje! Här finns det engagemang, humor och värme, tid och trygghet för dig som vill få ut mycket mer av varje dag. Vi erbjuder promenader under alla våra härliga årstider. I sol och snö, ur och skur.  Vi gör det trivsamt, säkert och tryggt, för dig. Vi ser fram emot att tillsammans med dig få njuta av våren som nu kommer.  Vi har inte tid att ha bråttom. Det finns bara nu. Och för ett fortsatt nu är en promenad om dagen är den bästa medicinen. Samt allt annat smått och gott!

Vem är jag?

Jag heter Bettina Stewart Billgren och för snart 9 år sedan startade Promenadsällskapet Walkie Talkie för jag har insett att det behövs. Så mycket! Det finns så många människor som inte kommer ut på en daglig promenad. Och jag älskar verkligen att promenera. Det finns också ENSAMHET. Den ensamheten som så ofantligt många äldre känner, den vill jag göra mitt bästa för att bryta.

Varje kund och familj får information om hur mamma och pappas har det. Med film och bilder på dagens besök och förehavanden. På detta sätt är du närvarande i sina föräldrars liv även om du bor i en annan stad eller land.

Vi märker även hur positivt det är för de äldre att vara medelpunkten och att just få filmas, och det blir ett fint minne att titta på igen och igen. För personer med Alzheimer och kognitiv svikt, har det visat sig vara väldigt effektfullt. Du finns fortfarande kvar, när du ser dig själv framför kameran, i bild och glädjen över detta, är så viktig.

 

”Det här kommer jag att leva på länge”  Elsa 86 år

Med Promenadsällskapet Walkie Talkie går det att fortsätta leva ett värdigt och självständigt liv i ditt eget hem. Våra tjänster ger ett privat alternativ till hemtjänsten, och är en hushållsnära tjänst för dig som föredrar att stanna i ditt hem. Att bli äldre i Sverige är en utmaning. När den kommunala eller privata hemtjänsten inte har tid så är vi på Promenadsällskapet Walkie Talkie ett pålitligt och dessutom ett desto roligare alternativ.

Något av det allra trevligaste du kan göra är att arbeta med människor. Jag har alltid haft ett stort personligt engagemang för Sveriges seniorer och inget skänker mig mer glädje än att göra någon glad.  Ge av dig själv så får du tusenfalt tillbaka. Det här är något som jag verkligen brinner för. Att få fungera som en stadig livlina ut mot världen och hjälper till i stort och smått. Samtidigt som jag får bidrar med glatt, roligt och trevligt sällskap.

Att ha någon att prata med och gå i armkrok på promenad, att känna sig sedd är så oerhört viktigt, ju äldre vi blir. Det är i mötet med annan människa som vi känner att vi finns till.

Bästa hälsningar,

Bettina Stewart Billgren VD & Promenadsällskap

 

En promenad om dagen är den bästa medicinen.

 

 

EnglishSwedish