En trofast vän

Att bli ihågkommen och aldrig glömd är att fortsätta vara älskad

Att kunna samtala och att fortsätta spegla sig i en annan människa, trots problem med minnet och kognitiv svikt, är också livsviktigt. Promenadsällskapet Walkie Talkie vill gärna sätta dig och din tillvaro i centrum och sprida glädje! Här finns det engagemang, humor och värme, tid och trygghet för dig och dina anhöriga som vill få ut mycket mer av varje dag.  En dag som tyvärr allt som oftast är den andra lik. Det blir den inte med oss!

Jag heter Bettina Stewart Billgren och i december 2024 är det tio år sedan jag  startade Promenadsällskapet Walkie Talkie. Det finns så många människor som inte kommer ut på en daglig promenad.  Det finns också ensamhet. Den ensamheten som så ofantligt många äldre känner, den vill jag göra mitt bästa för att bryta.

Att ha någon att prata med och gå i armkrok på promenad, att känna sig sedd är så oerhört viktigt, ju äldre vi blir. Det är i mötet med annan människa som vi känner att vi finns till.

 

”Människor må glömma vad du sagt eller har gjort,                                          men de glömmer aldrig hur du fick dem att känna sig”.      

Varje kund och familj får information om hur mamma och pappas har det. Med film och bilder på dagens besök och förehavanden. På detta sätt är du närvarande i sina föräldrars liv även om du bor i en annan stad eller land.

Vi märker även hur positivt det är för de äldre att vara medelpunkten och att just få filmas, och det blir ett fint minne att titta på igen och igen. För personer med Alzheimer och kognitiv svikt, har det visat sig vara väldigt viktigt. Du finns fortfarande kvar, när du ser dig själv framför kameran, i bild och glädjen över detta, är så viktigt. Det går att skapa och minnas nya minnen även om du har  kognitiv svikt och Alzheimer.

Bästa hälsningar,

Bettina Stewart Billgren VD &  stadigt promenadsällskap

 

En promenad om dagen är den bästa medicinen.