En trofast vän

Att bli ihågkommen och aldrig glömd är att fortsätta vara älskad.

 

Att kunna samtala och att fortsätta spegla sig i en annan människa, trots problem med minnet och kognitiv svikt, är också livsviktigt. Promenadsällskapet Walkie Talkie vill gärna sätta guldkant på din tillvaro och sprida glädje! Här finns det engagemang, humor och värme, tid och trygghet för dig och dina anhöriga som vill få ut mycket mer av varje dag.  En dag som tyvärr allt som oftast är den andra lik. 

Jag heter Bettina Stewart Billgren och i december 2023 är det nio år sedan jag  startade Promenadsällskapet Walkie Talkie. Det finns så många människor som inte kommer ut på en daglig promenad.  Det finns också ensamhet. Den ensamheten som så ofantligt många äldre känner, den vill jag göra mitt bästa för att bryta.

Att ha någon att prata med och gå i armkrok på promenad, att känna sig sedd är så oerhört viktigt, ju äldre vi blir. Det är i mötet med annan människa som vi känner att vi finns til

”Det här kommer jag att leva på länge”  Elsa 86 år

Med Promenadsällskapet Walkie Talkie går det att fortsätta leva ett värdigt och självständigt liv i ditt eget hem. Våra tjänster ger ett privat alternativ till hemtjänsten, och är en hushållsnära tjänst för dig som föredrar att stanna i ditt hem. Att bli äldre i Sverige är en utmaning. När den kommunala eller privata hemtjänsten inte har tid så är vi på Promenadsällskapet Walkie Talkie ett pålitligt och dessutom ett desto roligare alternativ.

Varje kund och familj får information om hur mamma och pappas har det. Med film och bilder på dagens besök och förehavanden. På detta sätt är du närvarande i sina föräldrars liv även om du bor i en annan stad eller land.

Vi märker även hur positivt det är för de äldre att vara medelpunkten och att just få filmas, och det blir ett fint minne att titta på igen och igen. För personer med Alzheimer och kognitiv svikt, har det visat sig vara väldigt effektfullt. Du finns fortfarande kvar, när du ser dig själv framför kameran, i bild och glädjen över detta, är så viktig.

Bästa hälsningar,

Bettina Stewart Billgren VD & Promenadsällskap

 

En promenad om dagen är den bästa medicinen.

 

 

EnglishSwedish