Dans för alla

 

Ut i dansens virvlar! 

Promenadsällskapet Walkie Talkie bjuder upp till dans! Nu sätter vi i vår på musiken och aktiverar alla underbara minnen. Med musik från 40-tal till 70-tal.  Det finns alltid något som passar, från Glenn Miller till Bill Haley and the Comets, Julie Andrews och Edit Piaf. Vare sig det är i rullstol eller sittande på en stol, ger vi oss hän tillsammans. med armar, ben och fötter och låter musiken för oss ut på dansens virvlar! Bra för balans, minne och kan som inget annat lyfta upp humöret. Bilder från Allégårdens och Bergkällas facebooksida/Vårdstyrkan. 

Fredagsdans på Allégården Vård 1Vård 2

Vård 4 Vård 5   På Bergkälla äldreboende i Sollentuna och på Fridhems servicehus njöts det av musiken i fulla drag. Det var så många positiva svar från de boende, att det var härligt och trevligt med glad musik och fin dans. Mellan musiken i pauserna, talade vi om vad alla gått ut och dansat. Vilken musik det hade dansat till. På Nalen hade många varit genom åren. I en tid som kändes just som nyss.  

En dam som satt i rullstol, och är nästan helt förlamad, vi sjöng båda till “Rock Around The Clock”, medan jag höll henne stadigt i mina händer.  Och snurrade runt rullstolen.  För är det dans så är det! Några fullkomligt underbara timmar!

Här gick ungdomen ut och dansade när det begav sig. Hur många dansställen minns du?

https://norrmalm.myor.se/studier/nagra-danspalats-pa-norrmal.html

Dansat text   cropped-Promenadsällskapet-Walkie-Talkie-LOGOTYPE.jpg

Vi har inte tid att ha bråttom– vi har bara tid för dig.