Mitt i Bromma

Min lokala hjälte

Bettina sätter guldkant på de äldres tillvaro

Lokal Hjälte, Bromma, Nr 7. Bettina Stewart i Abrahamsberg driver Promenadsällskapet Walkie talkie där äldre får komma ut och promenera i sällskap med Bettina. Hon har blivit nominerad för att hon minskar ensamhet och tar hand om de äldre.
Bettina Stewart har blivit nominerad till Min lokala hjälte i Bromma. 
Hemtjänsten har inte tid. De anhöriga har inte tid. Men det har Bettina Stewart. Abrahamsbergsbon ser till att Brommas äldre får komma ut på promenad. För det har hon nominerats till Min lokala hjälte. När Bettina Stewart var 25 år fattade hon ett livsavgörande beslut. Hon la sin egen karriär på hyllan för att ta hand om sin åldrande mormor. – Hon satt på äldreboende och fick aldrig komma ut. Aldrig, säger hon.

I tio års tid tog Bettina Stewart hand om sin älskade mormor om somrarna. Tillsammans promenerade de, pratade om livet och skrattade. Idag driver 59-åringen Promenadsällskapet Walkie Talkie, som tar med äldre ut på promenad och ser till att deras dagar fylls av sällskap.

– Jag har sett så många gamla människor sitta ensamma på parkbänkar. Ingen har tid att prata med dem, ingen ser dem, ingen stannar upp från mobilen och säger hej. Ingen ringer dem längre. Ibland är jag den enda som de har pratat med på en hel vecka, säger hon.

”Bettina gör skillnad”

Nu har Bettina Stewart blivit nominerad till Min lokala hjälte i Bromma för sin insats.

”Bettina gör skillnad och ger guldkant till många äldre. Ger det där lilla extra, bekräftar, och ser människan. Hon var guld värd för ensamma och gör sitt arbete med både klokhet och hjärta, därför är just hon min hjälte”. – Jag är jätteglad, det här gjorde min dag! säger hon.

Lokal Hjälte, Bromma, Nr 7. Bettina Stewart i Abrahamsberg driver Promenadsällskapet Walkie talkie där äldre får komma ut och promenera i sällskap med Bettina. Hon har blivit nominerad för att hon minskar ensamhet och tar hand om de äldre.Bettina Stewart i Abrahamsberg driver Promenadsällskapet Walkie Talkie där äldre får komma ut och promenera.

Bettina gör ofta filmer med de äldre. Dem skickar hon sedan till deras anhöriga. – Många har sina barn långt bort. När de ser att deras mamma eller pappa har det bra är de inte så oroliga längre, säger hon.

Hur är det för dig att umgås med de äldre?

– Jag tycker att det är fantastiskt. Vi har så trevligt och de lär mig massor om hur Bromma såg ut förut. Jag mår så bra när jag kommer hem.