I de äldres tjänst

Bryt ensamheten. Visst finns det fler väl som jag därute, i hela Sverige? Nu är det förebyggande insatser som gäller. Att hålla våra seniorer friska och att bryta och bota ensamheten.  Och att vara i de äldres tjänst.

Arbeta med äldre

Promenadsällskapet Walkie Talkie vill att det ska bli en förbättrad livskvalitet för äldre i Sverige.  Nu vill jag att flera ska ha möjligheten att göra det jag gör. Det är många i min ålder, mitt i livet som allvarligt funderar på att byta bana i sitt arbetsliv. Jag får så ofta kontakt med människor som vill arbeta för mig. Jag har ingen möjlighet att anställa, för det finns det inte tid. 

Men jag har en idé om hur man kan hjälpa andra att komma i arbete och göra precis det jag gör. För ute i landet  finns ett sådant oerhört stort intresse och engagemang för att göra gott för våra äldre. Det är så viktigt, och det behövs oerhört, oerhört mycket!

Här på Promenadsällskapet Walkie Talkies hemsida kan man få annonsera vad man har att erbjuda och var du finns i vårt avlånga land. I hela Sverige, så att även landsbygden kan leva. Det går att vara frilans och få möjlighet att använda sig av RUT-avdraget. Ditt arbete kan vara ett viktigt komplement till äldreomsorgen. Du kanske redan ha ett eget företag inom äldreomsorgen, men ha svårt att nå ut, eller så längtar du efter att försöka? 

Inte alla kan eller orkar skapa en hemsida för sitt företag. Promenadsällskapet hjälper dig att synas.

Nu är det allvar. Det försvinner äldreboenden & det dras ner på aktiviteter. Nu är 40-talisterna,  på ingång och de är många. Jag har arbetat från och till inom äldreomsorgen genom åren, jag har också varit anhörig och jag vet vad vad som behövs och vad som fattas så väl. 

Var i Sverige finns du? Är du med? 

Egen företagare inom frisöryrket, fotvård, städning, matlagning.  Konstnärlig, musikalisk eller historieintresserad? En fena på IT?  Här ska alla strängar på våra lyror användas. 

På Promenadsällskapet Walkie Talkie har du en egen sida med information om dig, din bakgrund, intressen och vart du finns, med bild. Eller varför inte en videofilm? Ansvarsförsäkring och utdrag ur belastningsregistret är också ett måste, och viktigt för dina kunders och din trygghet. 

Hör av dig! Du som har ett stort hjärta och engagemang för våra äldre. Nu är det din tid att vara det bästa du kan och är. Du behövs!

Bettina Stewart Billgren, Promenadsällskapet Walkie Talkie

Information om RUT.

https://www.skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/rotochrutarbete/rutarbeten.106.5c1163881590be297b53de7.html

Frilans Finans

https://www.frilansfinans.se/

https://www.frilansfinans.se/fragor-och-svar/rut-och-rot-avdrag/

Cool Company

https://coolcompany.com/se/

https://coolcompany.com/se/egenanstallning/

 

 

EnglishSwedish