I de äldres tjänst

Bryt ensamheten

Visst finns det fler väl som jag därute, i hela Sverige? Nu är det förebyggande insatser som gäller. Att hålla våra seniorer friska och att bryta och bota ensamheten.  Att vara i de äldres tjänst.

Ditt sällskap är viktigt

Promenadsällskapet Walkie Talkie vill att det ska bli en förbättrad livskvalitet för äldre i Sverige.  Nu vill jag att flera ska ha möjligheten att göra det jag gör. Det är många i min ålder, mitt i livet som allvarligt funderar på att byta bana i sitt arbetsliv. Du som är egenföretagare och som under Covid-19 och efter sett ditt livsverk gå till spillror.

Men jag har en idé om hur man kan hjälpa andra att komma i arbete och göra precis det jag gör. För ute i landet finns ett sådant oerhört stort intresse och engagemang för att göra gott för våra äldre. Det är så viktigt, och det behövs oerhört, oerhört mycket!

Här på Promenadsällskapet Walkie Talkies hemsida kan man få annonsera vad man har att erbjuda och var du finns i vårt avlånga land. I hela Sverige, så att även landsbygden kan leva. Ditt arbete kan vara ett viktigt komplement till äldreomsorgen. Du kanske redan ha ett eget företag inom äldreomsorgen, men ha svårt att nå ut, eller så längtar du efter att försöka? 

Nu är det allvar. Det försvinner äldreboenden & det dras ner på aktiviteter.  De äldre som bor hemma och på boenden har varit isolerade över ett år. En ensamhet som varit fruktansvärd.  Jag har arbetat från och till inom äldreomsorgen genom åren, jag har också varit anhörig och jag vet vad vad som behövs och vad som fattas så väl. Bristerna har synts extra tydligt när Covid-19 kom till Sverige. 

 

Var i Sverige finns du? Är du med?

Egen företagare inom frisöryrket, fotvård, städning, matlagning.  Konstnärlig, musikalisk eller historieintresserad? En fena på IT?  Här ska alla strängar på våra lyror användas. Det har dykt upp många företag efter Promenadsällskapet Walie Talkie, som startade 2015. Seniorglädje, Stunder, Hemstöd, Seniorplus, Plusfamiljen Senior. Nu sist har finska startup företaget ”Gubbe” kommit in på den svenska marknaden, startat av två finska influencers.  

Alla behövs för att bryta ensamheten. Men du ska vara originell! Jag vill inte ha något slätstruket eller ordinary. Du möter en värld där den ena dagen är den andra lik, och då måste du stå ut ur mängden.

På Promenadsällskapet Walkie Talkie har du en egen sida med information om dig, din bakgrund, intressen och vart du finns, med bild. Eller varför inte en videofilm? Ansvarsförsäkring och utdrag ur belastningsregistret är också ett måste, och viktigt för dina kunders och din trygghet. Du arbetar för dig själv och med det du har att erbjuda. 

Hör av dig! Du som har ett stort hjärta och engagemang för våra äldre.

Du behövs!