På utflykt med Margareta

Vi var oroliga över hur allt skulle lösa sig när  vår mamma  fick flytta in på ett äldreboende. Tänk om vi hade någon som kom regelbundet och brydde sig även fast mamma har flera vänner som regelbundet hälsar på. Så hörde vi talas om Promenadsällskapet Walkie Talkie och Bettina. Bettina besöker vår mor två gånger i veckan och det har från första stund fungerat ypperligt. Alla besök ser olika ut beroende på hur svärmor mår och har lust, men det blir alltid tid att prata, fika och att skratta mycket och en tur ut med rullstolen oavsett väder.  Margareta är en dam med mycket humor. Bettina kommer som en fläkt av det vanliga livet, i fina kläder, är trevlig och behöver inte stressa vidare. Och är bara till för Margareta.

När man som jag bor långt borta så känns det viktigt att ha någon som Bettina, som jag vet är mån om min mamma och som även håller kontakten med mig och berättar.
Bettina fungerar lite som en stand-in och ger min mamma den tid och uppmärksamhet som jag själv tyvärr inte har möjlighet till.

/Ann-Sofie, Margaretas dotter

Är vädret fint och orken finns, så kan de ta en promenad, en “rullstolspromenad” och det blir högläsning,  och en stund framför pianot, välkomna små promenader till vackra trädgårdar och havet där vår mor varit mycket förr. Vi använder oss av Rut-avdrag till denna tjänst. En fördel med denna tjänst är att också att man får en objektiv syn utifrån. Vi, hennes familj och barn, bor dels på Gotland och i Frankrike, så för oss känns det som en verkligen bra att Bettina åker ut till Åkersberga varje vecka till Margareta. så det är mycket värdefullt för oss alla. 

cropped-Liten-Promenadsällskapet-Walkie-Talkie-LOGOTYPE.jpg

Vi har inte tid att ha bråttom- vi har bara tid för dig.

Bettina Stewart Billgren Twitter