I denna ljuva sommatid

  Psalm 534 I denna ljuva sommartid gå ut, min själ, och gläd dig vid den store Gudens gåvor. Se, härligt smyckad jorden står, se hur för dig och mig hon får så underbara håvor! Musik: N Söderblom Text: P Gerhardt, Joachim von Düben d.

I dag gick jag en promenad med en äldre man som inte hade varit ute på väldigt, väldigt länge. Inte på flera år. Han har äntligen fått komma till ett äldreboende efter att ha legat ensam och isolerad i sin säng i sitt hem. Ingen hiss i huset och nästan inget sällskap. Helt bortglömd. Diverse sjukdomar har kantat hans vardag  och gjort det svårt för honom att kommunicera. Han är en av många som efter många års försök äntligen fick komma till ett boende.

Vi körde försiktigt hans rullstol utmed vattnet och kände vårens dofter. Syrenen blommar för fullt, nån har satt på vattenspridaren. Ovanför våra huvuden tronade solen och den klarblå himmelen. När promenaden var slut satte jag mig mittemot honom. Tog hans hand och nynnade och sjöng “I denna ljuva sommartid”. Han hade varit engagerad i kyrkans verksamhet och jag ville återknyta till det som varit en viktigt del i han liv. Det kändes väldigt speciellt att äntligen få ta denna medmänniska ut på promenad. För första gången på mycket, mycket länge.  

cropped-Liten-Promenadsällskapet-Walkie-Talkie-LOGOTYPE.jpg

Vi har inte tid att ha bråttom- vi har bara tid för dig.

Bettina Stewart Billgren, Promenadsällskapet Walkie Talkie  Twitter                                                                   

EnglishSwedish