Samtal med Margareta

Då och då så går kameran och vi filmar in våra samtal. Viktig dokumentation för familj, som  inte bor så nära. Trevligt att titta på tillsammans, härligt att minnas för oss båda. Visas med tillstånd av Margaretas familj.

Vi var oroliga över hur allt skulle lösa sig när allas vår mamma och svärmor fick flytta in på ett äldreboende. Tänk om vi hade någon som kom regelbundet och brydde sig även fast svärmor har flera vänner som regelbundet hälsar på. Så hörde vi talas om Promenadsällskapet Walkie Talkie och Bettina. Bettina besöker vår mor två gånger i veckan och det har från första stund fungerat ypperligt. Alla besök ser olika ut beroende på hur svärmor mår och har lust, men det blir alltid tid att prata, fika och att skratta mycket och en tur ut med rullstolen oavsett väder.  Margareta är en dam med mycket humor. Waldemarsudde, Medelhavsmuseet, Vaxholm och Edsviks konsthall är några av de utflyktsmål de åkt iväg på. Färdtjänsten beställs av Bettina, så den kommer på utsatt tid!  Bettina kommer som en fläkt av det vanliga livet, i fina kläder, är trevlig och behöver inte stressa vidare. Och är bara till för Margareta.

Är vädret fint och orken finns, så kan de ta en promenad, en “rullstolspromenad” och under sensommaren blir det dagsutflykter med färdtjänst, välkomna små turer till vackra trädgårdar och havet. Vi, hennes familj och barn, bor dels på Gotland och i Frankrike, så för oss känns det som en verkligen bra att Bettina åker ut till Åkersberga varje vecka till Margareta. så det är mycket värdefullt för oss alla. 

Vi använder oss av Rut-avdrag till denna tjänst. En fördel med denna tjänst är att också att man får en objektiv syn utifrån. Efter utflykter och träffar får familjen filmer och bilder och ständig information om Margaretas välmående och hälsa. Hälsningar från Margaretas familj.

cropped-Liten-Promenadsällskapet-Walkie-Talkie-LOGOTYPE.jpg

Vi har inte tid att ha bråttom- vi har bara tid för dig.

Bettina Stewart Billgren Twitter

EnglishSwedish